Review: Saal Digital Pro Fotoboek

Advertorial

 

Saal Digital zocht fotografen om hun Pro Fotoboeken te testen. Gezien de lockdown had ik tijd genoeg om een tof boek met een verzameling eigen werk samen te stellen.

De software
De software die Saal Digital levert via de eigen website werkt erg makkelijk. Drag and drop. Er zijn enkele standaard layouts beschikbaar maar zelf positioneren van foto’s gaat ook vrij eenvoudig. Ook zie je direct wat het effect is op de kosten van het boek wanneer er pagina’s worden toegevoegd of verwijderd. Erg prettig is ook de mogelijkheid om tekst in blok uit te lijnen voor een strakke kadering van tekst, wanneer dat gewenst is.

Het album

Ik heb gekozen voor een zwart lederen kaft. Een acryl voorzijde met foto behoort echter ook tot de mogelijkheden. Er is gemakkelijk een titel op de kaft te plaatsen. Deze is vervolgens prima leesbaar op de kaft geprint.

Het door mij bestelde album is geprint op High-end mat papier. Persoonlijk vind ik dit een supertof karakter aan de fotografie geven. Met enig tegenlicht krijgt het papier een haast zijdeachtige structuur. Het maakt dat ik erg enthousiast ben over album!

Betaling

De kritische noot die ik aan deze review wil toevoegen is dat de enige betaalmogelijkheden die Saal Digital biedt PayPall of creditcard is. Persoonlijk zou ik iDeal hierin zeker nog een toevoeging vinden.

Zelf een fotoboek of andere fotoproducten bestellen? Kijk of saal-digital.nl

Theme — Timber
2024 © Puur Robert | Robert van Heerde
Back to top