Info Fine Art Modellen

Tof dat je interesse hebt om met mij samen te werken aan een fine art fotoserie. Hier kort wat algemene informatie.

Met enige regelmaat zoek ik samenwerking met mannelijke modellen om ideeën voor fine art fotografie die ik heb uit te werken.  Voor welke shoots of serie(s) ik op dit moment modellen zoek lees je hier bij model gezocht.

Wat ik over het algemeen belangrijk vindt bij een model is dat hij:

• een atletische en/of getraind lichaam heeft
• goed kan spelen met gezichtsuitdrukkingen
• er geen moeite mee heeft naakt te poseren (die leg ik hieronder uit)

 

Waarom naakt durven poseren

Er zijn voor mij een paar redenen waarom ik modellen vraag geen bezwaar te hebben om naakt te poseren. Naakt staat om te beginnen letterlijk voor je bloot geven. Ik vind het een manier om uiting te geven aan het mens zijn, zonder de maskers die we dagelijks dragen. Het is kwetsbaarheid en kracht gecombineerd. Ook vind ik het mooi wanneer lichaamslijnen niet worden onderbroken door bijvoorbeeld een onderbroek rand in een fine art beeld. En soms is het ook een statement tegen het preutser worden van de samenleving. Naaktheid staat daarmee voor pure menselijkheid.

Het komt ook wel voor dat voor een shoot of serie dit niet een specifieke voorwaarde is. Dit staat altijd bij de info over de specifieke shoot vermeld.

 

Publicatie

De gemaakte fine art fotografie kan, naast publicatie in mijn portfolio, zijn weg vinden naar een expositie in een galerie, publicatie o.i.d. Ook is het mogelijk dat een fine art foto in beperkte oplage te koop zal worden aangeboden. Het doel daarvan is de materiaalkosten (camera, lampen, achtergronden, expositie e.d.) voor fotoshoots te kunnen blijven dekken en dus toffe fotoseries te kunnen blijven maken.

 

TFP

Omdat ik geen enkele garantie heb dat ik gemaakte fine art fotografie ook verkoop, biedt ik jou een minimum van zeven rechtenvrije foto’s aan als vergoeding voor de samenwerking. TFP staat dan ook voor Time For Photographs. Deze afspraak leggen we vast in een modelovereenkomst.

Nog steeds geïnteresseerd na het lezen van de info? Wie weet kunnen we dan samen een mooi beeld of toffe serie neer gaan zetten.

 

 

Lees ook:

Modelovereenkomst
Projecten waar ik een model voor zoek

 

Theme — Timber
2021 © Puur Robert | Robert van Heerde
Back to top