Archive Roadtrip

In verband met de corona crisis ligt mijn werk als fotograaf momenteel stil. Een mooi moment om de tijd te nemen en mijn archief wat op te schonen en het een en ander aan oud werk nog eens in de spotlight te zetten.

Met alle maatregelen die er momenteel gelden liggen alle geplande opdrachten en ideeën voor vrij werk stil. Hoewel het denkbaar is dat een één op één fotosessie met in acht neming van de 1,5 meter afstandsregel nog wel te doen zal zijn, creëert het een  atmosfeer van afstand en paniek. Simpelweg niet de manier waarop ik wil, en zolang ik de keus heb, kan werken.

Alle vrije tijd die het thuiszitten, geen visite krijgen en alleen er op uit als het echt nodig is oplevert, geeft mij wat tijd om eens met de bezem door mijn digitale archief te gaan.

Oud werk terugzien vind ik vaak erg leuk. Soms kom ik foto’s tegen die ik totaal vergeten was. In deze post zal ik de komende periode (bijna) dagelijks een nieuwe update posten met werk dat ik in mijn archief tegen kom en waarvan ik het leuk vindt ze (nog eens) te delen. Uiteraard ook op Instagram en Facebook.

Blijf gezond en houd in liefde voor iedereen afstand van elkaar!

TIP: Klik of tik op de foto’s om enkele extra foto’s uit die serie te zien 😉

 

John [2013]

Gepost op 17 mei 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2013 werd ik gevraagd door een uitgever om een serie te maken van model John Ruitenbeek bij hem thuis, over hemzelf.

Claudio [2017]

Gepost op 10 mei 2020

De afgelopen jaren heb ik twee keer met Claudio gewerkt op Gran Canaria. De eerste keer, in 2017, was met mijn Canon Powershot G5X, een fijne compacte aanvulling voor op pad. Ik kwam via via in contact met Claudio. Mijn compact camera was net aangeschaft en ik was wel benieuwd hoe hij me zou bevallen voor een shoot als deze. Prima dus! Het fijne warme weer van de afgelopen dagen deed mij terug denken aan de water fun tijdens deze shoot ….

 

 

 

 

 

 

 

 

Pascal [2013]

Gepost 3 mei 2020

Het bedrijvenpark Hanzeland in Zwolle is regelmatig het decor geweest voor een outdoor shoot. Zo ook deze serie die ik in 2013 maakte met Pascal.

 

 

 

 

 

 

 

Oranje [2014]

Gepost op 27 april 2020

 

 

 

 

 

 

KWoningsdag 2020, een leuk moment om enkele foto’s die ik tegen kwam in mijn archief met het thema Oranje in deze #archiveroadtrip te plaatsen.

Fijne Koningsdag toegewenst aan iedereen, volgend jaar hopelijk weer ouderwets met elkaar in het openbaar!

 

Damien [2013]

Gepost op 25 april 2020

Toen het nog bestond heb ik enkele malen gebruik mogen maken van Bar Stout in Zwolle voor enkele toffe shoots. Zo ook deze serie die ik maakte met Damien in 2013. Nog steeds happy met deze serie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garry [2010]

Gepost op 23 april 2020

 

 

 

 

 

 

 

De eerste shoot waarbij ik ben gaan spelen met Engelenvleugels in mijn werk was met Garry. Garry heb ik mogen fotograferen n.a.v. een actie op, volgens mij, mijn Facebook pagina. De actie was gewonnen door iemand anders, maar deze persoon kwam met de vraag of ze de gewonnen shoot door mochten geven aan iemand die zij dit gunde. En zo kwam Garry dus bij mij in de studio langs waar we serie maakte. Best nog een klusje trouwens, alle tatoeages terug zetten met de vleugels op zijn rug!

 

Kozhin, Tim & Kyran [2013]

Gepost op 21 april 2020

Als ik me niet vergis was deze serie, gemaakt in en rond een monumentale boerderij ergens in Overijssel, mijn eerste samenwerking met Lyron Martina. Samen met Kyran, Tim en Kozhin hebben we hier een toffe serie neer kunnen zetten.

Het was ook de eerste én de laatste keer dat ik zonder verzwaring aan mijn lampstatieven licht op een buitenlocatie gebruikt heb. De smak die één van mijn lampen maakte door een flinke windvlaag ben ik nog altijd niet vergeten!

 

Roy [2015]

Gepost op 18 april 2020

Met Roy deed ik de laatste shoot in de studio aan de Donizettistraat. Mijzelf dat realiserende zit er met de verhuizing naar Wijhe een hele studio tussen nu en deze fotoshoot.

Hoewel de corona maatregelen nog even van kracht blijven en ik op dit moment geen shoots doe, kijk ik er wel enorm naar uit om weer toffe shoots te gaan maken. In de studio en op locatie.

 

 

 

 

 

Jefferson [2014]

Gepost op 16 april 2020

Een tweede serie gemaakt op het zonnige Gran Canaria, in San Fernando net achter het bij veel toeristen bekende Playa del Ingles.

 

 

 

 

Jay [2014]

Gepost op 14 april 2020

Deze serie van Jay maakte ik in 2014 als onderdeel van zijn portfolio voor een modellenbureau.

 

Boerderijshoot [2012]

Gepost op 8 april 2020

In 2012, acht jaar geleden alweer,  ben ik een weekend bezig geweest met een shoot op een boerderij. Twee totaal verschillende shootdagen. De zaterdag was het maar net aan weer om de modellen een shirt uit te laten trekken en de zondag was het warm en zonnig. Het doel van de shoot was een kalender door een uitgever. Hoewel de bedoelde kalender nooit is uitgebracht kijk ik toch terug op een toffe shoot in dat weekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dani [2014]

Gepost op 7 april 2020

Dani was het eerste model waarmee ik op het Canarische eiland Gran Canaria een shoot deed. Al hadden we in 2013 al contact gehad terwijl hij op het eiland werkte als danser. Pas het jaar daarna kwam het tot het daadwerkelijk doen tot een shoot, waarna er nog enkele volgden met andere modellen voor de camera.

 

 

 

 

 

 

 

Mike [2016]

Gepost op 3 april 2020

Als ik mij niet vergis was mijn shoot met Mike in 2016 één van de eerste shoots die hij deed. Enorm tof om te zien welke ontwikkeling hij sindsdien heeft gemaakt in de modellenwereld en bij diverse mister verkiezingen.

 

Mister International Netherlands [2014]

Gepost op 31 maart 2020

2014 was het eerste jaar dat ik een samenwerking deed met Mister International Netherlands. Het eerste jaar heb ik van de tien finalisten van dat jaar solo shoots gedaan. Afwisselend in de studio en op locatie. Enkele beelden uit de gemaakte series zie je hier terug.

Tot en met 2019 heb ik vervolgens jaarlijks met veel plezier een fotografische bijdrage aan deze mister verkiezing geleverd.

 

Lawrence [2012]

Gepost op 30 maart 2020

Met Lawrence ben ik in 2012 aan de slag geweest op twee locaties. Een ‘Boy on the Beach’ thema op één van mijn favoriete strandplekken in Zwolle en bij een jongeren ontmoetingsplek met veel graffiti. Hier voor het eerst wat aan het experimenteren geweest met de toevoeging van nep bloed in mijn fotografie om een wat ander idee uit te werken.

 

Underwearshoot met Max en Joey [2016]

Gepost op 28 maart 2020

Met Max en Joey als modellen maakte ik in 2016 een underwear serie met ontwerpen van Lyron Martina. Een van die ‘oh ja, die had ik ook nog gedaan’ series in mijn archief.

 

 

 

 

Janieck [2014]

Gepost op 27 maart 2020

De tweede post zijn een vijftal beelden uit de serie die ik met Janiek maakte. Dit was nog in mijn eerste studio in Zwolle.

 

 

 

 

 

Erfan [2014]

Gepost op 26 maart 2020

De eerste foto’s in dit ‘verhaal’ komen van een serie die ik maakte met Erfan. Deels aan de Milligersplas in Zwolle. Hoewel ik veel studiowerk maak blijft het toch ook supertof om buiten in de stad of bij water een mooie shoot neer te zetten. Met een mooi Natura 2000 gebied naast de deur nu is dit toch wel een inspiratie om weer meer buiten te shooten post-corona maatregelen!

#ARCHIVEROADTRIP

Theme — Timber
2020 © Puur Robert | Robert van Heerde
Back to top